Featured Post

Yeşil Kart Bir Çözüm müdür?

YEŞİL KART BİR ÇÖZÜM MÜDÜR? Üniversite’de iken daha çok okey, tavla oynamak için öğrencilerin gittiği bir kahvehane vardı. Orada bir ark...

Monday, July 13, 2020

Elif Kask Pisacane: Boşanmalarını Şampanya Açıp Kutlayanlar

Elif Kask: Boşanmalarını Şampanya Açıp Kutlayanlar...

Elif Kask Pisacane:"Boşanmalarını Şampanya Açıp Kutlayanlar ‘Cool’ Değil Aşırı ‘Fake’ Görünüyorlar" dedi. ABDPOST.COM editörü Esra Öziskender'in, yazar Elif Pisacane ile yaptığı röportajın ilk bölümü çok ses getirmişti. 2. Bölümde de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Pisacane, yine çok konuşulacak. 

Reklam
Reklam
Elif Kask: Boşanmalarını Şampanya Açıp Kutlayanlar...
Editör:ABD Post
14 Şubat 2020 - 12:11 
Reklam

Esra Öziskender'in Röportajı
EÖ: Elif’cim, en çok ses getiren romanın hangisi oldu?

EKP: En çok ses getiren romanım kesinlikle “Amerika’yı Nasıl Karıştırdım” oldu. Gerçek olaylar, kişiler, ataşe ve bazı diplomatların yarattıkları skandallara yer verdim.  Kitap direkt “Dış İşleri Bakanlığımıza” gitmiş.  Bir takım devlet görevlileri için soruşturma başlatılmış…. Bu kitaptan sonra herkes benden korkmaya başladı.  Adım “Tehlikeli Kadın”a çıktı…. Evet, kabul ediyorum, görevini iyi yapmayan devlet görevlileri için tehlikeliyim.  Bundan da gurur duyuyorum. Şehir efsanesi oldum bir anda. Geçenlerde Los Angeles’ta yaşayan bir ev kadını benden korktuğunu söylemiş bir arkadaşıma…. Şu an bile gözümden yaşlar geliyor bu yoruma…. Bu insanlar neyin kafasını yaşıyor bilemiyorum. Herkes kendisini çok önemli görüyor, CIA tüm ev kadınlarının telefonda yaptiğı geyikleri dinliyor ya…. Yaşını başını almış bir ev kadını kendini devlet için o kadar önemli görüyor ki, ben onun yaptiklarını yazıp, Dış İşleri Bakanlığı’na göndereceğim, o da sorguya cekilecek…. Buna  inanıyor…. Allah herkese sağ duyu versin.  Sağ duyusuz insanlar bir yerde şizofreniye benzer özellikler gösteriyorlar...

 

Haberin linki: https://www.abdpost.com/elif-kask-bosanmalarini-sampanya-acip-kutlayanlar/26270/

Elif Kask Pisacane ile Dobra Dobra

Elif Kask Pisacane ile Dobra Dobra...

ABDPOST.COM editörü Esra Öziskender, Gerilim roman yazarı Elif Kask Pisacane ile keyifli bir söyleşi yaptı. İki bölüm halinde yaptığı röportajın ilk bölümünü bir solukta okuyacaksınız. Elİf Kask Pisacane,röportajda “YASAK ELMA’daki ŞEVVAL SAM’ın oynadığı ENDER karakteri benim ALFA YAYINEVİ’nden basılan ‘İPLER BENİM ELİMDE’ romanımın ana karakteri YILDIZ’dan esinlenilmiş “dedi 

Reklam
Reklam
Elif Kask Pisacane ile Dobra Dobra...
Editör:ABD Post
24 Ocak 2020 - 04:57 
Reklam

Esra Öziskender'in Haberi

Marina Del Rey, Los Angeles yakınlarında bir liman kasabası. Ama öyle sıradan bir liman kasabası değil. Çok özel ve çok güzel. Kuzey Amerika’nın en büyük doldurma limanı burası. 5000 civarında tekne buraya demirleyebiliyor. Ben de buraya ilk defa giderken akşam üzeri yolda, arabamda kendi kendime düşünüyorum: Bir insan neden kendisine meslek olarak cinayet romanları yazarlığını seçer? Biraz sonra bunun cevabını ve daha merak ettiğim birçok sorunun cevabını alacağım. 

Arabamı park ediyorum. Kapıyı sevgili Elif açıyor! Eşi Rafael de evde. Hoş beşten sonra salona geçiyoruz. Nefis bir Fransızca parça çalıyor, her yerde mumlar, okyanus manzarası ve elimizde şampanya kadehleri ile sohbete başlıyoruz. Rafael izin isteyerek içeriye çalışma odasına geçiyor biz Elif’le başbaşa sohbetimize devam ediyoruz. Tabi sadece şampanya değildi ikram, birşeyler de yedik, kahve içtik, çay içtik, hatta çok sevdiğim framboğazlı pasta bile yedik ama ben sizlerin şöyle dediğinizi duyar gibi oluyorum: “Yedikleriniz, içtikleriniz size kalsın, siz neler konuştunuz?” 

Evet sohbetimize başlayalım o zaman:

EÖ: Elif’cim, 1976 Istanbul doğumlusun. Boğaziçi Üniversitesi’nde başladığın eğitimine Teksas Üniversitesi’nde İşletme bölümünde devam ederek 2000 yılında mezun olmuşsun. Biyografinde edebiyatçı bir aileden geldiğin yazıyor. Bunu biraz açar mısın?

EKP: Annem de babam da Türk dili ve edebiyatı profesörleri…. Edebiyatin icinde büyüdüm. Sabah kahvaltısında dahi roman yorumu, yazar tahlili yapılırdı bizim evde.  Annem Cumhuriyet Gazetesi’nde yazardı.  Babamı çok erken yaşta kaybettik ama annemin hayatı hala edebiyat…. Ahmet Hamdi Tanpınar Müzesi’nde anneme ayrılmış bir bölüm var.  İstanbul’a her gittiğimde uğrarım.  

Sanırım hem genetik hem de yetiştirilme tarzım beni bu günlere getirdi.  Annem küçükken günlük tuttururdu.  Hergün kontrol ederdi. Dilimi, imlamı, kurgumu düzeltirdi.  Ben yazar olmak için yetiştirildim yani…

Haberin linki: https://www.abdpost.com/elif-kask-pisacane-ile-dobra-dobra/25761/

Ural’ın Hedefi Amerikalı Okuyuculara Seslenmek

Ural'ın hedefi Amerikalı Okuyuculara Seslenmek

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde yaşayan yazar Çağla Ural ile söyleşinin 2. bölümü ile devam ediyoruz. Esra Öziskender'e projelerini anlatan Çağla Ural, İngilizce kitap yazmak istediğini söyledi. İşte Ural ile sohbetin 2. bölümü... 

Reklam
Reklam
Ural'ın hedefi Amerikalı Okuyuculara Seslenmek
Editör:ABD Post
23 Mart 2020 - 13:53 
Reklam

Esra Öziskender'in Röportajı

EÖ: Tarihi romanlar yazmayı seviyorsun. Tarihi araştırmayı seviyorsun. Peki bu hep böyle mi gidecek?

ÇU: Tarihi roman yazmayı seviyorum çünkü kendim de tarihi roman okumayı seviyorum. Özellikle Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya savaşı dönemi kitapları favorim, sanırım bu konularda yazılmış okumadığım roman yoktur. Çocukluğumda babamla sürekli İkinci Dünya savaşı belgeselleri izlerdim, özel ilgi alanım oldu sanırım. Aynı zamanda film seçimlerimde genelde tarihi yöne kayıyorum. Neyse ki eşim de benimle aynı zevki paylaşıyor, böylece bir sorun yaşamıyoruz. Ama farklı bir tarz yazma konusunda bazı çalışmalarım olacak ileride.

EÖ: Esir Şehirde Bir Kadın sence bir Hollywood filmi olabilir mi? Bu konuda herhangi bir girişim oldu mu herhangi biri tarafından?

ÇU: Esir Şehirde Bir Kadın çok güzel bir Türk dizisi veya Sinema Filmi olur. Zaten çok fazla sinematografik sahneleri var. Aşk, ihanet, casusluk, savaş, göç, kısaca kurgusu olarak izleyiciyi fazlasıyla kendisine bağlayacak hikayesi var. Aynı zamanda hikaye, İstanbul’dan İzmir’e, Ankara’dan İsviçre’ye kadar uzanıyor, gerçekten film olarak izlemekten müthiş zevk alabilirsiniz.

Hollywood filmi olmasına gelince, artık dünyanın değişik ülkelerinde geçen, bizlerin biraz da yabancı olduğu konular Hollywood’da çok iyi işlenebiliyor. Bizim Kurtuluş Savaşımız ve erken Cumhuriyet döneminin bir filmi neden olmasın?

 





https://www.abdpost.com/ural-in-hedefi-amerikali-okuyuculara-seslenmek/28164/