Featured Post

Yeşil Kart Bir Çözüm müdür?

YEŞİL KART BİR ÇÖZÜM MÜDÜR? Üniversite’de iken daha çok okey, tavla oynamak için öğrencilerin gittiği bir kahvehane vardı. Orada bir ark...

Tuesday, May 26, 2020

Amerika’da 4 Temmuz Bağımsızlık Günü Coşkusu

Amerika'da 4 Temmuz Bağımsızlık Günü Coşkusu

Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl düzenlenen 4 Temmuz Ulusal Bağımsızlık Günü, bu yılda coşkulu kutlandı. Kutlamalara Amerika'da yaşayan Türklerde katıldı. 

Amerika'da 4 Temmuz Bağımsızlık Günü Coşkusu
05 Temmuz 2019 - 12:50 - Güncelleme: 07 Temmuz 2019 - 13:07 

Esra Öziskender'in haberi

4 Temmuz 1776’da 13 eyaletin İngiltereden bağımsızlığını ilan etmesi Amerika Birleşik Devletleri'nde bağımsızlık günü olarak kutlanıyor. 

Başta New York olmak üzere bir çok kentte coşku ile kutlanan 4 Temmuz bayram havasında geçti. Kentlerde yapılan törenlere Türklerin katıldığı gözlendi.

Havai fişekler patlatıldı, askeri jetler gösteri uçuşu yaptı. Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 Temmuz Bağımsızlık Günü böyle geçti. Amerika'nın bağımsızlığını kazanmasının 243'üncü yıl dönümü, ülkenin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlandı. Başkent Washington'daki törenlerin gündüz bölümünde geleneksel bağımsızlık günü kutlamaları yapıldı. Polis, asker, şerif ve kovboyların da katılımıyla geçit töreni düzenlendi.

Bağımsızlık Günü'nde Trump karşıtları da sokaktaydı. Trump’ı protesto etmek isteyen Codepink üyesi yaklaşık 100 kadın, elinde cep telefonu, bebek bezi giymiş dev bebek Trump balonuyla gösteriler düzenledi. Bir grup, Beyaz Saray önünde Amerikan bayrağını ateşe verdi.

Haberin linki: 

http://abdpost.com/amerika-da-4-temmuz-bagimsizlik-gunu-coskusu/21922/



No comments:

Post a Comment