Featured Post

Yeşil Kart Bir Çözüm müdür?

YEŞİL KART BİR ÇÖZÜM MÜDÜR? Üniversite’de iken daha çok okey, tavla oynamak için öğrencilerin gittiği bir kahvehane vardı. Orada bir ark...

Tuesday, May 26, 2020

Çağla Ural ve Elif Kask Pisacane, Aşk, Evlilik, Boşanma

Çağla Ural & Elif Kask Pisacane, Aşk, Evlilik, Boşanma

New Jersey’li yazar Çağla Ural ve California’lı yazar Elif Kask Pisacane, Geçmişten günümüze Aşk, Evlilik ve boşanma temalı Kitap söyleyişisi ve İmza günü gerçekleştirdi. 

Çağla Ural & Elif Kask Pisacane, Aşk, Evlilik, Boşanma
11 Kasım 2019 - 06:34 - Güncelleme: 11 Kasım 2019 - 18:57 

Esra Öziskender'in haberi 

New York’ta, Galata Mediterranean Cuisine’de gerçekleştirilen imza gününde Yazar Çağla Ural, romanı Esir Şehirde Bir Kadın’da işlediği ve işgal dönemi İstanbul’unda bir Türk genç kızı ile Rum delikanlısı arasında geçen imkansız aşkı anlatırken, dünden günümüze aşk ve ilişkilerin nasıl değişime uğradığını anlattı. 

Romanında birbirinden çok farklı olmalarına rağmen aynı şekilde güçlü olan beş kadının kaderlerinin de birbirine bağlı olduğunu anlatan Çağla Ural işgal döneminin sosyal ve politik olaylarına da değindi.

Yazar Elif Kask Pisacane, Boşanma isimli romanına ilham olan kendi sancılı boşanma deneyimini dinleyicileri ile paylaşırken, Amerikan yasal sisteminde boşanma savaşı verdiği dönemde kendi avukatları ve savcı tarafından nasıl haksızlığa ve ihanete uğradığını, bunun ardından yasal mücadeleyi tek başına avukatsız sürdürdüğünü ve bu mücadeleden nasıl başarı ile çıktığını dile getirdi

Şişli Terakki Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi bölümü ve Teksas Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nd eğitimini tamamlayan Elif Kask Pisacane 21 yaşından beri yazıyor. 2014 yılında Uluslararası Radyocular birliğinden en iyi yazar ödülü alan Elik Kas Pisacane “7 romanım var. Terör, gerilim ve cinayet romanları yazıyorum. İlk romanım ‘Sevgiye Zaman Var’, İnkilap Yayınevinden basıldı. En çok satan kitaplar listesine girdi. İkinci romanım ‘Lanetli Genler’ O da Inkikap yayınevinden basıldı. 3. Romanım ‘Ve Sobra Bir Gün’ Inkilap Yayınevi... Hepsi çok satanlara girdi. ‘Amerikayı Nasıl Karıştırdım.’ 4. Kitabım... Kara mizah, kendi tecrübelerimden bahsettim. Beşinci romanım Senaryo, 6. Romanım ‘İpler Benim Elimde’, 8. Romanım ‘Boşanırken’ ... Son 3 romanım Alfa Yayınlarından basıldı,” dedi.

Çağla Ural ve Elif Kask daha sonra okuyucuları ile kitaplarını imzalayıp soruları cevapladılar.

Haberin linki:

No comments:

Post a Comment