Featured Post

Yeşil Kart Bir Çözüm müdür?

YEŞİL KART BİR ÇÖZÜM MÜDÜR? Üniversite’de iken daha çok okey, tavla oynamak için öğrencilerin gittiği bir kahvehane vardı. Orada bir ark...

Wednesday, April 21, 2021

Esra Öziskender Kimdir?



Esra Öziskender Karabük doğumlu, babası hakim olduğu için çocukluğu Anadolu’nun çeşitli ilçelerinde geçti. İlkokulu Sakarya Hendek Cumhuriyet İlkokulu’nda bitirdi. Ortaokulu Hendek Lisesi’nde okuduktan sonra 1982 yılında İstanbul’a taşındılar. Liseyi Kadıköy’deki İstanbul Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Esra Hanım İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına üniversite yıllarında okurken girdi. Ataköy Galleria’da part-time çalışmaya başladı. Bütün bir sene okul ve iş hayatını beraber götüren Esra Hanım, çalışma hayatının kendisini düzene soktuğunu ve bu sayede bütün derslerini Haziran ayında ve yüksek ortalamalarla verip mezun olduğunu söylüyor. Akabinde İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İnsan Kaynakları Yönetiminde masterini tamamladı ve gene Çalışma Ekonomisi’nde doktora derslerini ve yeterlilik sınavını verdi. Tez aşamasında iş hayatına aktif olarak atıldığı için bıraktı.


Türkiye’de çeşitli firmaların insan kaynakları departmanlarında orta ve üst düzey yönetici olarak çalıştı. Bunların arasında Çelebi Holding’te İnsan Kaynakları Şefliği, İstek Vakfı’nda İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Türk Ticaret Bankası genel merkezinde İnsan Kaynakları Müdür Yardımcılığı vardır.


1997 yılında ilk defa yurt dışına çıktı ve her zaman hayal ettiği ve çok merak ettiği Amerika’ya geldi. San Francisco kentinde bir sene İngilizce dil eğitimi aldı. 1998’de döndüğünde uluslararası bir ilaç firması olan AstraZeneca’da İnsan Kaynakları Müdürü olarak işe girdi. İki yıl çalıştıktan sonra çekilişten yeşil kart çıkması ile 4 Aralık 2000’de Amerika’ya göç etti. Önce Boston kentinde yaşadı ve insan kaynakları alanında ve yakın alanlarda çalıştı. Çalıştığı firmalar arasında uluslararası biotech firması Biyogenİdec ve uluslararası imalat firması İdex, Manhattan’da bir inşaat firması vardır. 2005 yılında kendi danışmanlık ve insan kaynakları firması HRLink Consulting’i kurdu. Şu anda Brooklyn, New York City’de yaşıyor ve hem kendi danışmanlık ve eleman bulma firmasını idare ediyor, hem de New York City belediyesine bağlı bir iş ve işçi bulma kurumunda iş geliştirme yöneticisi olarak çalışıyor. Türkiye - Amerika arası danışmanlıklar da yapıyor.

Performans değerlendirmeden, Amerika ve Türkiye’de üç sendika anlaşmasının imzalanmasına kadar insan kaynaklarının hemen hemen her alanında deneyim sahibi olan Esra Öziskender, aynı zamanda köşe yazıları yazmakta, freelance gazetecilik ve influencer’lık yapmakta ve sosyal medya ve gazetelerde özellikle Amerika’dan ilginç haberler ve kariyer haberleri ile okuyucularının ve takipçilerinin karşısına çıkmaktadır.

No comments:

Post a Comment