Featured Post

Yeşil Kart Bir Çözüm müdür?

YEŞİL KART BİR ÇÖZÜM MÜDÜR? Üniversite’de iken daha çok okey, tavla oynamak için öğrencilerin gittiği bir kahvehane vardı. Orada bir ark...

Sunday, October 31, 2021

Maryland’lı Sevinç ve Zeki Balımtaş

Maryland'lı Sevinç ve Zeki Balımtaş 

2 erkek çocuğu ile beraber Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletine yerleşen Balımtaş ailesi Maryland’ın artık yerli ve köklü ailelerinden sayılıyor. İşte o ailenin hikayesini Esra Öziskender yazdı.

YAŞAM 
19 Haziran 2021 - 20:07 
Maryland'lı Sevinç ve Zeki Balımtaş
TAKİP ETTAKİP ET
Reklam
Esra Öziskender yazdı;

Maryland'ın Sevinç Teyzesi ve Rahmetli Zeki Amcası

Sevinç Teyzeyi ve Zeki Amcayı, daha Amerika’ya taşınmadan önce, 25 yıl önce tanımış ve sevmiştim. Sevinç Teyze o zamanlar Amerika Kadınlar Birlikleri’nin Başkanı idi ve Türkiye’de okullara ve çocuklara yönelik çok güzel işler başarıyorlardı. Anne tarafım Adapazarı, Hendek'li. Çocukluğumun 7 yılı Hendek'te geçti. Hendek’li bir tanıdığımız ve büyüğümüz olan, kendisi de Amerika’da uzun yıllar yaşayıp 2011'de 86 yaşında vefat etmiş olan rahmetli Dr, Muzaffer Sofuoğlu vasıtası ile tanışmıştım Balımtaş ailesi ile (Muzaffer Bey’in haberini de bir başka sefere yapacağım.) Daha sonra annem ve rahmetli babamla da evlerini ziyaret ettik. Rahmetli Zeki Amca bize Maryland ve Washington DC'yi büyük bir zevkle bizzat kendisi gezdirmişti.

Maalesef Zeki amcamızı Mart 2020'de kaybettik. Nurlar içinde uyu Zeki Amca. 

 
Reklam


Haberin Linki:

No comments:

Post a Comment